ACNE
BEHANDELING

We smeren er make-up op. Verstoppen het onder kleding of accessoires. Of vermijden zelfs de buitenwereld. Acne heeft vaak een negatieve invloed op je zelfvertrouwen. Bovendien kan het pijn doen. Daar wil je natuurlijk graag vanaf. Geen zorgen. Wij begrijpen dat je hier niet mee wil blijven rondlopen. En dat hoeft ook niet. Acne is namelijk goed te behandelen. Wij helpen mensen al meer dan 40 jaar met deze vervelende huidaandoening. Dat doen we niet met medicatie, trouwens. We stemmen de acne behandeling specifiek af op jouw klachten en wensen. Het resultaat? Een stralende huid en gezonde glow.

Acne behandeling zonder medicatie

Een persoonlijke acne behandeling is de meest effectieve manier om acne te verhelpen en voorkomen. ­Wij helpen je graag met deze huidaandoening. En daarbij pakken we niet alleen de buitenkant, maar óók de binnenkant van je lichaam aan. Zonder medicatie, met resultaat.

Een persoonlijk behandelplan

Voordat je acne behandeling begint, krijg je een gratis en vrijblijvend intakegesprek met één van onze huidspecialisten. We bekijken je huid en stellen een persoonlijk behandelplan op maat op. Zo weet je precies wat je te wachten staat.

In vier stappen af van acne

Je acne behandeling bestaat uit vier stappen. We beginnen met een voedselintolerantie test. Vervolgens krijg je een detox kuur en plannen we wekelijks een acne behandeling. En ook thuis ga je aan de slag. Je krijgt passende paramedische producten mee naar huis om je huid nóg verder te verbeteren.

Wat is acne precies? | Vital Acne Instituut

Wat is acne precies?

Acne is een vervelende huidaandoening waarbij mee-eters, puistjes, rode bultjes of onderhuidse ontstekingen voorkomen. Deze zie je meestal terug op je gezicht, borst, rug, nek en schouders. Acne ontstaat door verstopte of ontstoken talgkliertjes. In plaats van talg dat uit de poriën komt en op de huid blijft liggen, hoopt dit zich op in een porie. Niet zo gek dus, dat acne vaak terugkomt.

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Wordt het onjuist behandeld? Dan ontstaan er littekens. Geen zorgen. In de loop der jaren hebben wij al ontzettend veel mensen behandeld. Iedereen is uniek. Maar iedereen heeft hetzelfde doel. Afscheid nemen van acne. En dat doel is hetzelfde voor ons. Met onze acne behandeling verhelpen én voorkomen wij acne en littekens.

De oorzaak van acne

Waarom heb ik acne? Een vraag die regelmatig aan ons wordt gesteld. Het antwoord is niet eenduidig; we zien verschillende oorzaken terug. Vaak ontstaat acne door hormonale schommelingen. Denk hierbij aan de puberteit. En ook genetische factoren, stress, voeding, make-up, bacteriën en de zon behoren tot veelvoorkomende oorzaken. Tijdens onze acne behandeling achterhalen we samen de oorzaak van jouw acne.

“You’ve always been beautiful, we just gave you confidence”

Acne behandeling | Vital Acne Instituut

Een acne behandeling in het kort

De mate en ernst van acne verschilt per persoon. Een acne behandeling vraagt dan ook om maatwerk. Daarom beginnen wij altijd met een intakegesprek met één van onze specialisten. Tijdens dit gesprek komen wij een aantal belangrijke punten te weten. Denk aan je voeding, eerdere behandelingen, medicijnen en levensstijl. We kijken samen naar je huid en maken vervolgens een behandelplan op maat. Op dit moment nemen we ook een voedselintolerantietest af en start je met een detox kuur. Vervolgens plannen wij de acne behandelingen en geven wij advies om de behandeling thuis voort te zetten. Je krijgt dan altijd de juiste producten mee. Door deze stappen zorgvuldig te doorlopen, maken onze acne behandelingen een huidverbetering tussen de 85% en 95% mogelijk. En dat zonder medicatie te gebruiken.

Stappenplan

Voedselintolerantie test
Lees meer Lees minder

We starten met een voedselintolerantie test om te kijken voor welke voedingsmiddelen jij – eventueel overgevoelig bent.

Detox kuur
Lees meer Lees minder

Tijdens de detox kuur gaan we aan de slag met het detoxen van je lichaam. Weg met die afvalstoffen.

Acne behandeling
Lees meer Lees minder

Wekelijks krijg je een acne behandeling bij één van onze specialisten. Alle onzuiverheden worden dan verwijderd.

Producten
Lees meer Lees minder

Je krijgt producten mee naar huis om het resultaat nog verder te verbeteren. De paramedische producten zijn afgestemd op jouw huid.

Acne behandeling | Vital Acne Instituut

Voedselintolerantie test

Bij een voedselintolerantie heb je last van bepaalde klachten of symptomen na het eten van een voedingsmiddel. Dit is iets anders dan een voedselallergie. Het sluimert vaak op de achtergrond en je hebt het niet altijd door. Een veelvoorkomend symptoom van een voedselintolerantie is een onrustige huid. Overgevoeligheid voor voedingsstoffen zorgt er namelijk voor dat er meer talg wordt aangemaakt. Je raadt het al. Er ontstaat op dat moment vaak acne. Met een voedselintolerantie test brengen wij een kaart of jij ergens overgevoelig voor bent. Voorlopig vermijd je deze voedingsstoffen.

Detox kuur

Door het eten van bepaalde voedingsstoffen waarvoor je intolerant bent, krijg je afvalstoffen binnen. Een detox kuur helpt je lichaam bij het verwijderen van deze stoffen. De kuur bestaat uit een zeewierkuur met een drievoudige werking. Reinigen, remineraliseren en het evenwicht herstellen. Kortom: je lichaam “neutraliseren”.

Acne behandeling bij Vital

Om je acne onder controle te krijgen, beginnen we met een wekelijkse acne behandeling. Eén van onze acnespecialisten verwijdert alle onzuiverheden uit de huid. Hoeveel behandelingen je nodig hebt? Dat is afhankelijk van de ernst van de acne. Voor lichte acne zijn er gemiddeld 7 behandelingen nodig. Voor gemiddelde acne zo’n 10 en voor zware acne plannen we gemiddeld 13 behandelingen in. Iedere huid is anders. Daarom bekijken we per persoon hoeveel behandelingen er precies nodig zijn. Acne? Weg ermee.

Het resultaat na de acne behandeling? Je huid ziet er stralender uit dan ooit. En dat voel je ook. Tip: bekijk de polis van je zorgverzekering eens goed. In veel gevallen worden acne behandelingen namelijk (gedeeltelijk) vergoed.

Acne behandeling | Vital Acne Instituut

Na de acne behandeling: producten voor thuis

Ook als je thuis bent, is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Daarom geven we je een aantal paramedische producten mee die passen bij jouw huid. Deze producten verbeteren je huid nog verder.

Acne littekens behandelen

Wanneer acne onjuist behandeld wordt, ontstaan er vaak littekens. En ook door puistjes zelf uit te knijpen, te krabben of te pulken ontstaan er littekens. Op de lange termijn leidt dit niet alleen tot schade aan je talgklieren, maar ook aan bindweefselcellen, collageen, elastine en bloedvaatjes. Onze acne behandeling voorkomt dit. Heb je al last van littekens door acne? Ook dan staan wij voor je klaar met een persoonlijke litteken behandeling.

” Vóór Vital, struggelde ik veel met acne. ik probeerde van alles, maar het bleef terugkomen. Bij Vital ging het verder dan alleen een behandeling. Door te testen op mijn intoleranties, fijne producten en de geweldige behandelingen, heb ik mijn huid eindelijk onder controle! Ik ben Vital eeuwig dankbaar! “

- Jacinta

‘Mijn huid is ontzettend opgeknapt sinds ik bij Vital kom.’’

- Tim

Plan een gesprek in

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek met ons in. We helpen je graag.

    Download gratis 10 tips tegen acne
    Tips tegen acne | Vital Acne Instituut