ACNE
BEHANDELING

Acne behandeling zonder medicatie

Acne is niet alleen pijnlijk, vaak heeft het ook een negatieve invloed op je zelfvertrouwen. Gelukkig is acne goed te behandelen. Al meer dan 40 jaar helpen wij mensen bij deze vervelende huidaandoening. We pakken niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant van het lichaam aan. En nee, dat doen we niet met medicatie. We stemmen de acne behandeling specifiek af op jouw huid.

Een persoonlijk behandelplan

Voordat de acne behandeling start krijg je een gratis en vrijblijvend intakegesprek met één van onze huidspecialisten. Er wordt dan gekeken naar je huid en een behandelplan opgesteld. Zo weet je precies wat je te wachten staat.

In vier stappen af van acne

De acne behandeling verloopt in vier stappen. We beginnen met een voedselintolerantietest. Vervolgens krijg je een detox kuur en plannen we wekelijkse acne behandelingen. Ook thuis mag je aan de slag. Je krijgt passende paramedische producten waarmee je huid nog verder wordt verbeterd.

Wat is acne precies?

Acne is een vervelende huidaandoening waarbij mee-eters, puistjes, rode bultjes of onderhuidse ontstekingen voorkomen. Je ziet het meestal op je gezicht, borst, rug, nek en schouders. In plaats van talg dat uit de poriën komt en op de huid blijft liggen, hoopt de talg zich op in een porie. Niet gek dus dat acne vaak terugkomt.

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Wanneer het onjuist behandeld wordt ontstaan er littekens. In de loop der jaren hebben wij ontzettend veel mensen behandeld. Iedereen is uniek, maar heeft hetzelfde doel: ze willen van acneproblemen af! Dankzij de behandeling verhelp en voorkom je acne en littekens.

“You’ve always been beautiful, we just gave you confidence”

Acne behandeling in het kort

Onze acne behandeling bestaat uit vier stappen. Voordat we starten krijg je een intakegesprek en stellen we een persoonlijk behandelplan op. Daarna gaan we samen aan de slag. We nemen een voedselintolerantietest af, je start met een detox kuur, we plannen acne behandelingen in en je krijgt producten mee voor thuisgebruik. Onze acne behandelingen maken het mogelijk een verbetering van jouw huid tussen de 85 tot 95% te behalen, zonder medicatie.

Stappenplan

Voedsel intolerantietest
Lees meer Lees minder

We starten met een voedselintolerantietest om te kijken voor welke voedingsmiddelen jij – eventueel – overgevoelig bent.

Detox kuur
Lees meer Lees minder

Tijdens de detox kuur gaan we aan de slag met het detoxen van je lichaam. Weg met die afvalstoffen.

Acne behandeling
Lees meer Lees minder

Wekelijks krijg je een acne behandeling bij één van onze acnespecialisten. Alle onzuiverheden worden dan verwijderd.

Producten
Lees meer Lees minder

Je krijgt producten mee naar huis om het resultaat nog verder te verbeteren. De paramedische producten zijn afgestemd op jouw huid.

Voedselintolerantietest

Voedselintolerantie is iets anders dan een voedselallergie. Het sluimert vaak op de achtergrond en je hebt het niet altijd door. Bij een intolerantie kun je last hebben van bepaalde klachten of symptomen na het eten van een voedingsmiddel. Een veelvoorkomend symptoom is een onrustige huid. Overgevoeligheid voor voedingsstoffen zorgen er namelijk voor dat er meer talg wordt aangemaakt. Je raadt het al, er ontstaat een onrustige huid. Met een voedselintolerantietest brengen we in kaart of jij ergens overgevoelig voor bent. Voorlopig vermijd je deze voedingsstoffen.

Detox kuur

Door het eten van bepaalde voedingsstoffen waarvoor je intolerant bent krijg je afvalstoffen binnen. De detox kuur helpt je lichaam bij het verwijderen van deze afvalstoffen. De kuur bestaat uit een zeewierkuur met een drievoudige werking: reinigen, remineraliseren en het herstellen van het evenwicht. Kortom: je lichaam “neutraliseren”.

Acne behandeling

Om de acne onder controle te krijgen beginnen we met een wekelijkse acne behandeling. Eén van onze acnespecialisten verwijdert alle onzuiverheden uit de huid. Hoeveel behandelingen je nodig hebt is afhankelijk van de ernst van de acne.

Voor lichte acne geldt dat er gemiddeld 7 behandelingen nodig zijn, voor gemiddelde acne zo’n 10 behandelingen en voor zware acne plannen we ongeveer 13 behandelingen in. Iedere huid is anders, daarom bekijken we per persoon hoeveel behandelingen er precies nodig zijn. Tip: bekijk de polis van je zorgverzekering eens goed. In veel gevallen worden acnebehandelingen (gedeeltelijk) vergoed.

Producten voor thuis

Ook als je thuis bent is het van belang om je huid goed te verzorgen. Daarom geven we je een aantal paramedische producten mee die passen bij jouw huid. Deze producten verbeteren je huid nog verder.

” Vóór Vital, struggelde ik veel met acne. ik probeerde van alles, maar het bleef terugkomen. Bij Vital ging het verder dan alleen een behandeling. Door te testen op mijn intoleranties, fijne producten en de geweldige behandelingen, heb ik mijn huid eindelijk onder controle! Ik ben Vital eeuwig dankbaar! “

- Jacinta

‘Mijn huid is ontzettend opgeknapt sinds ik bij Vital kom.’’

- Tim

Plan een gesprek in

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek met ons in. We helpen je graag.

    Download gratis 10 tips tegen acne
    Tips tegen acne | Vital Acne Instituut