ROSACEA
BEHANDELING

Rosacea behandeling op maat

Rosacea is een veelvoorkomende, chronische huidaandoening in het gezicht. De aandoening valt onder de noemer acne. Toch is het iets heel anders. Bij ‘reguliere’ acne hebben we het over ontstekingen van de talgklieren. Bij rosacea zijn de bloedvaatjes ontstoken. Gelukkig is rosacea goed te behandelen. We stemmen de behandelingen volledig af op jouw huid.

Een persoonlijk behandelplan

Voordat de rosacea behandeling start krijg je een gratis en vrijblijvend intakegesprek met één van onze huidspecialisten. Er wordt dan gekeken naar je huid en een behandelplan opgesteld. Zo weet je precies wat je te wachten staat.

Behandeling rosacea in vier stappen

De behandeling van rosacea verloopt in vier stappen. We beginnen met een voedselintolerantietest. Vervolgens krijg je een detox kuur en plannen we wekelijkse rosacea behandelingen in. Ook thuis ga je aan de slag. Je krijgt paramedische producten mee waarmee je een verdere verbetering van je huid realiseert.

Wat is rosacea precies?

Rosacea is een veelvoorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Bij ‘reguliere’ acne hebben we het over ontstekingen van de talgklieren. Bij rosacea zijn de bloedvaatjes ontstoken. Deze huidaandoening gaat vaak samen met roodheid van de huid en ontstekingen. De huid voelt branderig aan en kan schilferen.

Rosacea komt voor op de wangen, neus, kin en het voorhoofd. De huidaandoening ontstaat meestal rondom het 30ste levensjaar maar komt ook bij jongere mensen voor. Over het algemeen hebben vrouwen vaker last van rosacea dan mannen. Hoe rosacea ontstaat is per persoon verschillend. Het kan genetisch bepaald zijn of liggen aan voeding, verkeerd gebruik van cosmetica, UV licht, stress, medicatie of alcohol.

“Taking care of your skin is more important than covering it up.”

Rosacea behandeling in het kort

Voordat je start met de behandelingen krijg je een gratis intakegesprek. We stellen dan een persoonlijk behandelplan op, schetsen een kostenplaatje en vertellen we je welke verbeteringen je kunt verwachten. Stap één van de rosacea behandeling is een voedselintolerantie test. Vervolgens krijg je een detox kuur en daarna plannen we de behandelingen in. Om ook thuis de verbetering van de huid door te zetten krijg je de juiste paramedische producten mee.

Stappenplan

Voedsel intolerantietest
Lees meer Lees minder

Stap één is het afnemen van een voedselintolerantietest. We testen 117 verschillende voedingsstoffen om te kijken waar jij overgevoelig voor bent.

Detox kuur
Lees meer Lees minder

De detox kuur is ervoor om je lichaam – zoals het woord al zegt – te detoxen. Weg met al die afvalstoffen.

Rosacea behandeling
Lees meer Lees minder

Wekelijks krijg je een rosacea behandeling bij ons in de salon. Afhankelijk van je klachten en huidbeeld wordt de rosacea behandeld.

Producten
Lees meer Lees minder

Om thuis de verbetering van je huid door te zetten, is het belangrijk om de juiste paramedische producten te gebruiken. Onze specialisten vertellen je exact wat je nodig hebt.

Voedselintolerantietest

Om erachter te komen voor welke voedingstoffen je overgevoelig bent, voeren we een voedselintolerantietest uit. Hierbij worden er 117 verschillende voedingstoffen getest. De komende periode laat je deze weg uit je voedingspatroon. De reacties meten we door energiepunten te zoeken op de meridianen (energiebanen) in de palm van de hand of naast de vingernagel.

Detox kuur

Door het eten van voedingsstoffen waarvoor je intolerant bent krijg je afvalstoffen binnen. Een detox kuur helpt je lichaam bij het verwijderen van deze afvalstoffen. De kuur duurt in totaal 7 weken (51 dagen). Hiermee reinigen en remineraliseren we je lichaam en wordt het evenwicht herstelt.

Behandeling rosacea

Aan de hand van het intakegesprek maken we een indicatie van het aantal huidbehandelingen dat je nodig hebt. De rosacea behandelingen vinden wekelijks plaats. Wanneer je huid onder controle is gaan we afbouwen. Er komt steeds een langere periode tussen de behandelingen.

Producten voor thuis

Om thuis een verdere verbetering van je huid te realiseren, is het van belang paramedische producten te gebruiken. Onze specialisten vertellen je exact wat je nodig hebt. Uiteindelijk is een huidverbetering van 35 tot 40% te behalen met de producten.

” Vóór Vital, struggelde ik veel met acne. ik probeerde van alles, maar het bleef terugkomen. Bij Vital ging het verder dan alleen een behandeling. Door te testen op mijn intoleranties, fijne producten en de geweldige behandelingen, heb ik mijn huid eindelijk onder controle! Ik ben Vital eeuwig dankbaar! “

- Jacinta

‘Mijn huid is ontzettend opgeknapt sinds ik bij Vital kom.’’

- Tim

Plan een gesprek in

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek met ons in. We helpen je graag.

    Download gratis 10 tips tegen acne
    Tips tegen acne | Vital Acne Instituut