ROSACEA
BEHANDELING

Rosacea is een veelvoorkomende, chronische huidaandoening in het gezicht. De huidaandoening ziet er bij iedereen anders uit. De meest voorkomende symptomen zijn roodheid in het gezicht, bultjes en zichtbare bloedvaatjes. Rosacea maakt je vaak onzeker. Wij begrijpen dat je heel graag afscheid wil nemen van deze vervelende huidaandoening. Geen zorgen: rosacea is goed te behandelen. Vital doet het al meer dan 40 jaar. Zonder medicatie. We stemmen de rosacea behandeling specifiek af op jouw klachten. Met als resultaat: minder roodheid en de huid wordt een stuk rustiger en egaler.

Rosacea behandeling zonder medicatie

Een rosacea behandeling op maat is de beste manier om rosacea te behandelen. Zo voorkom je verergering van de klachten. Wij helpen je daar graag bij. Tijdens een behandeling pakken we zowel de buiten- als binnenkant van je lichaam aan. En dat zonder medicatie.

Een persoonlijk behandelplan

Voordat we starten met je rosacea behandelingen, heb je een gratis en vrijblijvend intakegesprek met een huidspecialist. Hierbij bekijken we je huid goed en stellen we een persoonlijk behandelplan op. Na dit gesprek weet jij precies wat je te wachten staat.

Rosacea behandeling in vier stappen

Een rosacea behandeling bij Vital bestaat uit vier stappen. We starten altijd met een voedselintolerantie test met daarna de detox kuur. Daarna plannen we de wekelijkse rosacea behandelingen. Maar daar stopt het niet. Je krijgt ook paramedische producten mee naar huis. Zo kunnen we jouw huid nog verder verbeteren.

Wat is rosacea precies?

Rosacea is een chronische huidaandoening die veel voorkomt. Rosacea betekent letterlijk: rood als een roos. De huidaandoening gaat dan ook vrijwel altijd gepaard met roodheid, bultjes, puistjes en ontstekingen. Vaak voelt de huid branderig aan en kan deze schilferen. De huidaandoening komt met name voor op de wangen, neus, kin en het voorhoofd. Rosacea valt onder de noemer acne. Toch is het iets heel anders. Bij acne zijn de talgklieren ontstoken. Bij rosacea de bloedvaatjes. Daarnaast wordt acne gekenmerkt door mee-eters. Deze worden bij rosacea echter niet gezien.

Hoe ziet (beginnende) rosacea eruit?

Als je rosacea hebt, heb je vaak last van roodheid van de wangen. Dit loopt door over de neusbrug, het voorhoofd en de kin. Daarbij zie je rode, uitgezette bloedvaatjes op de huid. Bij ernstige vormen van rosacea zien we op deze plaatsen ook rode bultjes terug. Daarnaast kun je last hebben van oogklachten. Denk aan droge, zere en tranende ogen, het gevoel alsof er zand in je ogen zit en last hebben van (zon)licht.

“Taking care of your skin is more important than covering it up.”

Rosacea behandeling | Vital Acne Instituut

Het ontstaan van rosacea

Rosacea ontstaat meestal rond het 30e levensjaar. Maar de huidaandoening komt ook bij jongere (of oudere) mensen voor. Over het algemeen hebben vrouwen vaker last van rosacea dan mannen. De oorzaak van rosacea? Die is niet helemaal duidelijk en per persoon verschillend. Er zijn wél een aantal factoren die rosacea verergeren. We sommen ze op.

  • Het effect van alcohol is verwijding van de oppervlakkige bloedvaatjes in de huid. En ook voedingsmiddelen die sterk gekruid of erg warm zijn, hebben dit effect.
  • Ook vaatverwijdende geneesmiddelen kunnen bestaande rosacea verergeren. Deze worden met name aan oudere mensen met vernauwing van bloedvaten gegeven.
  • Rosacea is vaak het ergst in de winter. Bij veel mensen verbeteren de klachten in de zomer; bij anderen worden ze juist erger. Waarschijnlijk is de overgang van kou naar warmte of juist andersom de reden dat rosacea verergert.
  • Veel mensen met rosacea zijn overgevoelig voor crèmes, lotions en shampoos. De huid lijkt als het ware niets te verdragen en voelt pijnlijk en branderig aan.
  • Ook hormonen zijn een factor die invloed hebben op rosacea. Tijdens de menopauze merken sommige vrouwen een verergering van hun klachten.

Een rosacea behandeling in het kort

De ernst en mate van rosacea is per persoon verschillend. Het is dan ook niet voor niets dat een rosacea behandeling om maatwerk vraagt. Precies de reden dat wij altijd beginnen met een intakegesprek met één van onze huidspecialisten. Tijdens dit gesprek komen wij belangrijke zaken te weten. Je voeding, eerdere behandelingen, medicijnen en levenstijl… Samen bekijken we je huid en maken een behandelplan op maat. Dit is ook het moment waarop we de voedselintolerantie test afnemen. Vervolgens start je met een detox kuur en plannen we de (wekelijkse) rosacea behandelingen die je krijgt. Ook geven wij je advies om de behandeling thuis voort te zetten met passende paramedische producten. Door al deze stappen met zorg te doorlopen, realiseren wij met onze rosacea behandelingen een mooie huidverbetering. En dat zonder medicatie!

Stappenplan

Voedsel intolerantietest
Lees meer Lees minder

Stap één is het afnemen van een voedselintolerantietest. We testen 117 verschillende voedingsstoffen om te kijken waar jij overgevoelig voor bent.

Detox kuur
Lees meer Lees minder

De detox kuur is ervoor om je lichaam – zoals het woord al zegt – te detoxen. Weg met al die afvalstoffen.

Rosacea behandeling
Lees meer Lees minder

Wekelijks krijg je een rosacea behandeling bij ons in de salon. Afhankelijk van je klachten en huidbeeld wordt de rosacea behandeld.

Producten
Lees meer Lees minder

Om thuis de verbetering van je huid door te zetten, is het belangrijk om de juiste paramedische producten te gebruiken. Onze specialisten vertellen je exact wat je nodig hebt.

Voedselintolerantie test

Als je voedselintolerant bent, heb je bepaalde klachten of symptomen na het eten van een voedingsmiddel. Om erachter te komen welke voedingsstoffen dit zijn, nemen wij een voeselintolerantie test bij je af. Hierbij testen we op 117 verschillende voedingsstoffen. Voorlopig vermijd je de voedingststoffen waar je overgevoelig voor bent. We meten de reacties door energiepunten te zoeken op de meridianen (energiebanen). Dit testen we in de palm van de hand of naast de vingernagel.

Detox kuur

Door het eten van bepaalde voedingsstoffen waarvoor je intolerant bent, krijg je afvalstoffen binnen. Een detox kuur helpt je lichaam bij het verwijderen hiervan. De detox kuur duurt in totaal 7 weken (51 dagen). Hiermee reinigen en remineraliseren we je lichaam en wordt het evenwicht hersteld. Kortom: je lichaam “neutraliseren”.

Rosacea behandeling bij Vital

Om je rosacea te behandelen, plannen we wekelijkse behandelingen. Hoeveel behandelingen je nodig hebt, verschilt per persoon. Iedere huid is immers anders. Wanneer je huid onder controle is, bouwen we de behandelingen af. Er komt dan een steeds langere periode tussen de behandelingen. En ook als je thuis bent, is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Wij geven je daarom een aantal paramedische producten mee die passen bij je huid en je huid nog verder verbeteren.

Het resultaat na een rosacea behandeling bij acne? Minder roodheid en een rustigere en egalere huid. Geloof ons: dat zie én voel je. Tip: neem de polis van je zorgverzekering eens onder de loep. In veel gevallen wordt een rosacea behandeling (deels) vergoed.

Kun je ook zelf iets aan rosacea doen?

Onthoud dat veel doen vaak nadeliger is dan niets doen. Eén ding is zeker: een persoonlijke rosacea behandeling is de meest effectieve manier om rosacea te verbeteren. Wat je wel kunt doen? Zoveel mogelijk van je huid afblijven. Gebruik niet te veel make-up, vermijd gure wind en de zon en laat warm eten wat afkoelen voordat je het eet. Huismiddeltjes of dikke crèmes? Liever niet.

Wil jij dat je huid straalt als nooit tevoren? Dan helpen wij je graag met een rosacea behandeling. Neem contact met ons op en we zien elkaar snel.

” Vóór Vital, struggelde ik veel met acne. ik probeerde van alles, maar het bleef terugkomen. Bij Vital ging het verder dan alleen een behandeling. Door te testen op mijn intoleranties, fijne producten en de geweldige behandelingen, heb ik mijn huid eindelijk onder controle! Ik ben Vital eeuwig dankbaar! “

- Jacinta

‘Mijn huid is ontzettend opgeknapt sinds ik bij Vital kom.’’

- Tim

Plan een gesprek in

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek met ons in. We helpen je graag.

    Download gratis 10 tips tegen acne
    Tips tegen acne | Vital Acne Instituut