Acne

Mag ik puistjes gewoon uitknijpen?

Hoe verleidelijk ook, doe het niet. Het veroorzaakt littekens en de ontsteking kan veel erger worden. Wil je echt af van puistjes? Plan dan een gratis intakegesprek in bij ons. Onze acnespecialisten helpen je verder.

Heeft voeding invloed op acne?

Dat kan zeker. Hetgeen je eet en het effect op je huid ligt in verband met elkaar. Het verschilt per persoon welke voeding effect heeft op je huid. Daarom doen we altijd een voedselintolerantie test voordat we starten met behandelen. We zien dan precies waar je gevoelig voor bent en welke voeding je beter kunt vermijden.

Wat kan ik doen tegen acne?

Dat verschilt per persoon. Om zeker te weten wat voor jou de way to go is, kun je een intakegesprek plannen met één van onze acnespecialisten. Dat is helemaal gratis. Tijdens dat gesprek nemen we je huid onder de loep en vertellen we welke behandelingen en producten er nodig zijn.

Algemeen

Hoe veel kost een huidbehandeling?

Dit verschilt per behandeling. Een intakegesprek is geheel gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek leggen we uit wat we voor je kunnen doen en schetsen we een kostenplaatje.

Hoe kan ik een afspraak bij jullie inplannen?

Dat is heel eenvoudig. Vul ons contactformulier in en je ontvangt van ons binnen no time een telefoontje.

Wordt een huidbehandeling vergoed door de zorgverzekering?

Niet altijd, het ligt eraan hoe je bent verzekerd. Neem een kijkje op je polis of bel voor de zekerheid met je zorgverzekeraar.

Anti aging

Wat kan ik doen tegen rimpels?

Allereerst is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Drink voldoende en gebruik de juiste paramedische producten. Meer weten? Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek in. We nemen je huid onder de loep en bespreken welke behandelingen en producten je nodig hebt.

Wat is anti aging precies?

Anti aging betekent letterlijk ‘niet verouderen’. Bij anti aging gaat het om het vertragen van het verouderingsproces door middel van bepaalde behandelingen.

Wat houden jullie anti aging behandelingen precies in?

Wij bieden diverse behandelmogelijkheden aan. Na de behandelingen zijn oneffenheden zoals pigmentvlekken, rimpels en littekens verminderd.

Littekens

Wat voor littekens ontstaan er bij acne?

Er zijn een aantal veelvoorkomende littekensoorten. Allereerst zien we vaak ice pick scars. Deze littekens zitten vaak in het gezicht en zijn zo’n twee millimeter groot. De ‘putjes’ zitten diep in de huid en eindigen in een punt.

Ook rolling scars komen regelmatig voor. Dit zijn bandvormige, ingezonken littekens. Dan bestaan er nog boxing scars. Kenmerkend hieraan zijn de ronde, ingezonken littekens die samen een U vormen.

Wat kun je doen tegen acne littekens op rug?

Afhankelijk van de littekens die je hebt zijn er behandelingen mogelijk om je rug littekenvrij(er) te maken. Wij bieden needling behandelingen met een Dermapen™ aan en verschillende soorten peelings.

Wat kun je doen tegen acne littekens?

Afhankelijk van de littekens die je hebt zijn er behandelingen mogelijk om je huid gladder te maken. Onze specialisten voorzien in specialistische littekenbehandeling en peelings.

Rosacea

Hoe kom ik van rosacea af?

Helaas is rosacea een chronische huidaandoening. Gelukkig is er door middel van speciale rosacea behandelingen een flinke verbetering van je huid te realiseren. Plan voor meer informatie een gratis intakegesprek met ons in.

Hoe herken ik rosacea?

Rosacea betekent letterlijk ‘rood als een roos’. Je herkent de huidaandoening dan ook aan de felrode kleur op bijvoorbeeld je neus of wangen. Het gaat om kleine, uitgezette bloedvaatjes (ook wel couperose genoemd), bultjes en acne achtige puistjes. Let op: bij rosacea komen géén mee-eters kijken.

Wat is rosacea?

Rosacea is een vorm van acne. De meest opvallende kenmerken zijn felrode wangen en neus. Gelukkig is rosacea te behandelen én verminderen.

Voedselintolerantie

Hoelang duurt een voedselintolerantie test?

Zo’n test is zo gepiept! In onze salons hebben wij de juiste, geavanceerde apparatuur. Hiermee meten we tot 117 soorten voedingsstoffen. Binnen een korte tijd weet jij tot in detail voor welke voedingstoffen je gevoelig bent.

Heeft voeding invloed op acne?

Dat kan zeker. Hetgeen je eet en het effect op je huid ligt in verband met elkaar. Het verschilt per persoon welke voeding effect heeft op je huid. Daarom doen we altijd een voedselintolerantie test voordat we starten met behandelen. We zien dan precies waar je gevoelig voor bent en welke voeding je beter kunt vermijden.

Wat is voedselintolerantie?

Bij een voedselintolerantie reageert je lichaam op bepaalde bestanddelen die in voedingstoffen zitten. Die bestanddelen kunnen niet opgenomen of verteerd worden door je lichaam. Hierdoor krijg je last van bepaalde klachten. Eén van die klachten kan een onzuivere huid zijn.

Download gratis 10 tips tegen acne
Tips tegen acne | Vital Acne Instituut