Plan gratis en vrijblijvend een intakegesprek.

Hormonale acne behandeling

Hormonen hebben veel invloed op je huid en veroorzaken vaak acne. Dit heeft een negatieve invloed op je zelfvertrouwen. Wij helpen je graag met de behandeling van hormonale acne. Hierbij pakken we zowel de buiten- als binnenkant van het lichaam aan. Specifiek afgestemd op je huid, zonder medicatie.

Persoonlijk behandelplan op maat

Voordat je start met een hormonale acne behandeling, heb je een intakegesprek met één van onze huidspecialisten. Gratis en vrijblijvend. Wij bekijken je huid en stellen een persoonlijk behandelplan op maat op. Zo weet jij precies wat je te wachten staat.

In vier stappen af van hormonale acne

Tijd om aan de slag te gaan. We starten met een voedselintolerantietest. Vervolgens krijg je een detox kuur en plannen we de behandelingen in. Maar ook thuis blijf je bezig. Wij geven je paramedische producten mee waarmee je huid nóg verder verbetert.

Jeugdpuistjes | Vital Acne Instituut

Wat is hormonale acne precies?

Hormonale acne is een huidaandoening waarbij je last hebt van onder meer puistjes, onderhuidse ontstekingen en mee-eters. Dit wordt veroorzaakt door je hormonen. Hoe dat zit? Hormonen hebben veel invloed op je huid. Ze stimuleren de talgproductie in je talgklieren. Er ontstaat acne door fluctuaties in hormonen als testosteron, oestrogeen en cortisol.

De oorzaak van hormonale acne

De puberteit wordt gezien als hoofdoorzaak van hormonale acne. En dat klopt deels. Meestal ontstaat het voor het eerst tijdens deze periode. Maar het komt óók voor bij volwassenen. Vaak rond je menstruatie, tijdens een zwangerschap, in de menopauze, na het stoppen met de pil of bij hormonale stoornissen zoals PCOS.

"There is a kind of beauty in imperfection."

Wat kun je doen tegen hormonale acne?

Hormonale acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Wordt het onjuist behandeld? Dan ontstaan er littekens. Een goede behandeling is daarom erg belangrijk. Met jaren ervaring weten wij precies wat jouw huid nodig heeft. Iedereen is uniek. En toch heeft iedereen hetzelfde doel. Acne verhelpen én voorkomen. Wij helpen je graag.

Persoonlijke behandeling

Onze behandelingen bestaan uit vier stappen. Allereerst krijg je een intakegesprek met een professional. Samen stellen we een persoonlijk behandelplan op. Aan de slag! We nemen een voedselintolerantietest af, starten met een detox kuur en plannen de benodigde acne behandelingen in. Ook krijg je verschillende producten mee naar huis om je huid verder te behandelen. Zo realiseren wij een huidverbetering tot maar liefst 95%. En dat zonder medicatie.

Ons stappenplan

Voedsel intolerantietest
Lees meer Lees minder

De eerste stap is een voedselintolerantietest. Hierbij kijken we voor welke voedingsmiddelen je (over)gevoelig bent. We kunnen 117 voedingsstoffen doormeten.

Detox kuur
Lees meer Lees minder

Vervolgens is het tijd voor een detox kuur. We nemen afscheid van afvalstoffen en reinigen je lichaam.

Hormonale acne behandeling
Lees meer Lees minder

Je krijgt wekelijks een hormonale acne behandeling bij een specialist. Hierbij worden alle onzuiverheden op je huid verwijderd.

Producten voor thuis
Lees meer Lees minder

Na de behandeling stopt het niet. Je krijgt verschillende producten mee naar huis. Perfect afgestemd op je huid. Zo realiseren we een nóg beter resultaat.

Acne behandeling | Vital Acne Instituut

Voedselintolerantietest

Intolerantie is niet hetzelfde als een allergie. Soms weet je niet eens dat je intolerant bent voor een bepaalde voedingsstof. Toch zijn er bepaalde symptomen en klachten waaraan je voedselintolerantie kunt herkennen. Een onrustige huid, bijvoorbeeld. Wanneer je overgevoelig bent voor een voedingsstof maakt je huid namelijk meer talg aan. Het resultaat? Puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden. Met een voedselintolerantietest bekijken we of en waar je gevoelig voor bent. Vervolgens is het belangrijk om deze voedingsstoffen te vermijden.

Detox kuur

Wanneer je voedingsstoffen binnenkrijgt waarvoor je intolerant bent, krijg je ook afvalstoffen binnen. Onze detox kuur helpt om deze afvalstoffen te verwijderen. De zeewierkuur heeft een drievoudige werking. Reinigen, remineraliseren en het evenwicht herstellen. Kortom: je lichaam wordt geneutraliseerd.

Hormonale acne | Vital Acne Instituut

Hormonale acne behandeling

We beginnen met een wekelijkse behandeling om je hormonale acne onder controle te krijgen. Onze huidspecialist verwijdert alle onzuiverheden uit je huid. Hoeveel behandelingen je nodig hebt? Dat is persoonlijk. Iedere huid is immers anders. We bekijken per persoon hoeveel en welke behandelingen er precies nodig zijn. Gemiddeld zijn er 7-10 behandelingen nodig. In veel gevallen wordt dit (deels) vergoed door de verzekeraar.

Producten voor thuis

En het stopt niet na een behandeling. Ook thuis is het erg belangrijk om je huid goed te blijven verzorgen. Daarom geven we je na de behandeling een aantal paramedische producten mee naar huis. Deze zijn precies afgestemd op je huid en zorgen voor een nóg beter resultaat.

” Vóór Vital, struggelde ik veel met acne. ik probeerde van alles, maar het bleef terugkomen. Bij Vital ging het verder dan alleen een behandeling. Door te testen op mijn intoleranties, fijne producten en de geweldige behandelingen, heb ik mijn huid eindelijk onder controle! Ik ben Vital eeuwig dankbaar! “

- Jacinta

‘Mijn huid is ontzettend opgeknapt sinds ik bij Vital kom.’’

- Tim

Plan een gesprek in

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek in. Wij staan voor je klaar.

    Download gratis 10 tips tegen acne
    Tips tegen acne | Vital Acne Instituut