Wat is een fruitzuurpeeling en wat doet het voor je huid?

Je huid. Je zorgt er goed voor. Op zoek naar een goede gezichtsbehandeling om je huid te verbeteren, kom je verschillende behandelmethoden tegen. Eén van de mogelijkheden is een fruitzuurpeeling. Wat zijn fruitzuren precies? En wat doet een peeling voor je huid? We vertellen je er alles over. Lees je mee?

Wat zijn fruitzuren precies?

Fruitzuren zijn natuurlijke bestanddelen die – zoals de naam al doet vermoeden – voornamelijk voorkomen in fruit. Denk aan appels, citrusvruchten en druiven. Fruitzuren zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de beautyroutine van velen. En hoewel trendy ingrediënten vaak meer een hype dan écht effectief zijn, is dat met de meeste zuren niet het geval. Fruitzuren hebben namelijk een peelend effect. Dit houdt in dat ze dode huidcellen losweken van de opperhuid.

 

Soorten fruitzuren

We onderscheiden verschillende soorten fruitzuren van elkaar. De één is effectiever voor huidverzorging dan de ander. Melkzuur beschermt bijvoorbeeld de pH-waarde van je huid, appelzuur stimuleert het losweken van dode huidcellen en citroenzuur vermindert de zichtbaarheid van littekentjes. Van alle soorten fruitzuren dringt glycolzuur het diepst door in de huid. Hierdoor is het zeer geschikt voor peelings. Glycolzuur pakt huidproblemen aan (zoals zonneschade, schilferige huidplekken en fijne lijntjes) én geeft je huid een heldere en egalere teint.

De werking van een fruitzuurpeeling

Hoe ouder we worden; hoe meer dode huidcellen aan onze huid blijven plakken. Hierdoor oogt de huid sneller grauw en dof. Daarnaast raken poriën sneller verstopt, waardoor er eerder puistjes of andere oneffenheden ontstaan. Een fruitzuurpeeling verwijdert deze dode huidcellen. Zo wordt je frisse huid weer zichtbaar. Ook vervaagt het rimpeltjes, fijne lijntjes en pigmentvlekken én werkt het hydraterend. Het resultaat? Een gezonde, zachte en jonger uitziende huid.

 

Helpt een fruitzuurpeeling bij acne of rosacea?

Een fruitzuurpeeling wordt voornamelijk gebruikt tijdens anti-aging behandelingen. Door de zuiverende werking is een fruitzuurpeeling echter óók effectief voor het behandelen van acne. Glycolzuur stimuleert de huid namelijk om nieuwe cellen aan te maken. Dit heeft een gunstig effect op huidproblemen zoals acne. Daarnaast verbetert het de vochtbalans van de huid.

Heb je last van rosacea? In dat geval is een fruitzuurpeeling niet altijd geschikt voor je huid. Met een professionele rosacea behandeling op maat zorgen wij dat jouw huid de juiste zorg krijgt.

 

De voordelen van een fruitzuurpeeling

Een fruitzuurpeeling…

  • Verwijdert dode huidcellen
  • Verbetert de huidtextuur
  • Hydrateert de huid
  • Vervaagt rimpels, fijne lijntjes en pigmentvlekken
  • Gaat huidveroudering tegen
  • Maakt de huid gladder, gezonder en steviger
  • Helpt puistjes en andere oneffenheden voorkomen

Zo gaat een fruitzuurpeeling in zijn werk

Wil jij deze voordelen inzetten voor jouw huid? Vital staat voor je klaar. Tijdens een fruitzuurpeeling verwijdert één van onze huidspecialisten het bovenste, dode huidlaagje van je huid op een veilige manier. Hierdoor wordt je huid gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken.

We starten de behandeling met het grondig reinigen van je huid. Vervolgens brengen we de peeling aan. Je huid voelt dan licht tintelend aan. Als je al vaker een fruitzuurpeeling hebt gehad, verhogen we het fruitzuurgehalte. Na de behandeling kan je huid gevoelig aanvoelen. Geen zorgen: dit verdwijnt binnen enkele dagen. Voor het beste resultaat zijn er meestal meerdere behandelingen nodig.

 

Professionele fruitzuurpeeling op maat

Wil jij afrekenen met fijne lijntjes, rimpeltjes, pigmentvlekken of acne? Onze huidspecialisten helpen je graag met een fruitzuurpeeling. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek analyseren we je huid en bekijken we welke verbeteringen je wilt bereiken. Vervolgens stellen wij een behandelplan op. Zo weet jij precies wat je te wachten staat. Benieuwd wat we voor jouw huid kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Download gratis 10 tips tegen acne
Tips tegen acne | Vital Acne Instituut