10 feiten en fabels over huidverzorging

Goede huidverzorging is heel belangrijk. Maar er gaan nogal wat indianenverhalen rond over onze huid en de verzorging ervan. De hoogste tijd om die uit de wereld te helpen. In dit blogbericht hebben we 10 feiten en fabels over huidverzorging op een rij gezet. Lees je mee?

1. Hydratatie is essentieel voor een gezonde huid

We trappen dit lijstje af met absoluut een feit. Een goed gehydrateerde huid is soepeler, zachter én straalt meer. Drink daarom voldoende water en gebruik hydraterende producten om vochtverlies te voorkomen. Zo blijft je huid langer gezond en mooi.

 

2. Je hoeft alleen SPF te dragen in de zomer

Dit is een fabel. Op een bewolkte dag zijn UV-B stralen (B voor Burning) bijna niet aanwezig. Deze dringen namelijk niet tot wolken door. UV-A stralen (A voor Aging) dringen wél door wolken en glas. Om je huid goed te beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering is het belangrijk om elke dag SPF te dragen die je huid beschermt tegen deze UV-A stralen. Dit is een onmisbare stap in je huidverzorging.

En om nóg een fabel uit de wereld te helpen… Veel mensen denken dat het niet slim is om zonnebrand te dragen als je acne hebt. Dit is niet waar. Als je last hebt van acne, is het juist heel belangrijk om SPF te dragen. Je leest er hier meer over.

3. Hoe meer huidverzorging; hoe beter

Veel mensen denken dat hoe meer ze aan hun huid werken, hoe beter het is. Dit is echter een fabel. Natuurlijk is het belangrijk om een huidverzorgingsroutine te hebben die past bij je huidbehoefte. Gemiddeld raden wij hierbij zo’n 5 tot 7 producten aan. Maar dit verschilt per huid!

 

4. Van lachen krijg je kraaienpootjes

Feit! Wie veel fronst, lacht of met de ogen knijpt, houdt daar op den duur fijne lijntjes aan over. Dit komt doordat de kleine spiertjes in ons gezicht aan de huid trekken. Natuurlijk is dat geen reden om niet te lachen. De kraaienpootjes nemen we maar voor lief.

 

5. Het maakt niet uit hoe je je huid reinigt, áls je maar huidverzorging gebruikt

Veel mensen denken dat het niet uitmaakt hoe je precies je huid reinigt. Maar dat is echt een fabel. De ingrediënten van je reiniger zijn namelijk van invloed op de conditie van je huid. Sommige ingrediënten leiden juist tot onzuiverheden. Het reinigen van je huid is dus zeker belangrijk, maar wél op een goede manier die bij je huid past.

6. Als je een vette huid hebt, heb je geen crème nodig

Fabel! Een vette huid heeft nog steeds huidverzorging en een beschermende barrière nodig. Kies wel een crème die werkt voor je vette huid. Sommige producten zorgen namelijk voor te veel glans en meer onzuiverheden. Advies nodig? Wij helpen je graag.

 

7. Wat je eet is van invloed op de conditie van je huid

Dit is een feit. De vitaminen en mineralen uit onze voeding dragen bij aan een gezond lichaam en een gezonde huid. Wanneer je intolerant bent voor een bepaalde voedingstof, resulteert dit in een onzuivere huid. Als je last hebt van acne, is een passend voedingsadvies essentieel voor de behandeling ervan. Dit start met een voedselintolerantie test. Daarna is belangrijk slim om aan de slag te gaan met een persoonlijk behandelplan.

8. De houdbaarheidsdatum op je make-up is onzin

Dit is zeker een fabel. De huidbaarheidsdatum van een product is juist erg belangrijk. Wanneer een product over de datum is, kunnen bepaalde stoffen hun werk niet meer goed doen en hebben bacteriën vrij spel. Houd daarom tijdens je huidverzorging altijd de houdbaarheidsdatum in de gaten.

 

9. Alleen botox helpt tegen rimpels

Ook dit is een fabel. Er zijn meerdere cosmetische ingrediënten om rimpels te verminderen. Denk aan bepaalde vitamines en zuren. Maar de beste manier om rimpels te verminderen en voorkomen, is een anti aging behandeling op maat.

 

10. Er is geen verschil tussen dag- en nachtcrème

Fabel! Er is wel degelijk een verschil tussen dag- en nachtcrème. Een dagcrème beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf, zoals UV-licht. Een nachtcrème voedt en ondersteunt het herstelproces van de huid. Allebei heel belangrijk, dus.

Vragen over de beste huidverzorging?

Eén ding is zeker. Goede huidverzorging is heel belangrijk. Maar het is wel van belang om goed naar je huid te kijken en luisteren. Wij staan voor jou klaar. Neem een kijkje bij onze behandelingen of neem direct contact met ons op. Onze huidspecialisten zien je graag voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Download gratis 10 tips tegen acne
Tips tegen acne | Vital Acne Instituut