Krijg je acne van zonnebrand?

Met de vakantieperiode op komst is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zonnestralen. Maar krijg je van zonnebrand geen acne? Een vraag die ons in deze periode veel wordt gesteld. In dit blogbericht geven we uitgebreid antwoord. Lees je mee?

Zonnebrand en acne

Veel mensen denken dat je acne krijgt van zonnebrand. En we vallen maar direct met de deur in huis: het is mogelijk. Maar… De bestanddelen die je huid tegen UV-stralen beschermen, zijn zelden de boosdoener. Wanneer je acne krijgt van zonnebrand, komt dit vaak door andere (chemische) ingrediënten in de producten die je gebruikt. Het is een kwestie van je goed laten informeren en zorgvuldige keuzes maken. Daar helpen wij je bij.

 

Het verband tussen zonnebrand en acne

Er is dus een verband tussen zonnebrand en acne. Zo zijn sommige crèmes te vettig en zwaar voor een acnegevoelige huid. Hierdoor krijg je een glimmend gezicht, verstoppen je poriën en merk je dat je huid er onzuiver(der) uitziet. Of misschien is je huid overgevoelig voor bepaalde ingrediënten. Dit betekent niet dat je zonnebrandproducten moet vermijden. Integendeel.

 

Smeer altijd zonnebrand, juist bij acne

Van zonuitslag, pigmentvlekken tot diepere beschadiging: de zon kan een ware vijand zijn voor je huid. Het gebruik van goede zonnebrand is daarom heel belangrijk. Juist in het geval van acne verdient je huid een extra goede bescherming tegen de zon. Ons advies is daarom helder: altijd zonnebrand smeren.

De beste zonnebrand voor acne

Wat is de beste zonnebrand voor acne? Wij adviseren een lichte zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger. Zware, dikke crèmes? Liever niet. Vermijd ook producten die 24-uurs bescherming bieden, veel alcohol bevatten of vette ingrediënten zoals kokosolie bevatten. Ook aromatische oliën kunnen irriterend werken voor een acnegevoelige huid. De juiste keuze voor zonnebrand varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van je huidtype en -problemen. Wij adviseren je graag.

 

Extra tips voor het gebruik van zonnebrand bij acne

Naast een goed product dat past bij je huid, zijn er nog een aantal dingen belangrijk bij het gebruik van zonnebrand. We geven je een aantal tips.

  • Breng je zonnebrandcrème regelmatig aan, vooral als je zweet of in het water bent
  • Vermijd de zon tussen 10:00 en 15:00 uur
  • Draag een hoed of pet en bescherm je ogen met een zonnebril
  • Gebruik minimaal SPF 30 (ook in de winter!)
  • Reinig je huid grondig, zowel ’s ochtends als ‘s avonds

 

Meer informatie over zonnebrand en acne

Heb je nog vragen over zonnebrand en acne? Of wil je je graag laten adviseren over de juiste producten voor jouw huid? Dan ben je bij Vital aan het juiste adres. Wij bieden verschillende zonnebrandcrèmes aan die geschikt zijn als je last hebt van of gevoelig bent voor acne. Deze zorgen niet alleen voor een goed beschermde huid, maar ook dat je poriën niet verstopt raken. Zo smeer je met een gerust hart. Neem gerust contact met ons op en kom eens langs.

Download gratis 10 tips tegen acne
Tips tegen acne | Vital Acne Instituut