Passieve vs actieve acne: de verschillen op een rij
Of je nu net begint met de strijd tegen puistjes, of al wat langer met acne rondloopt…
Begrijpen welk type acne je hebt is essentieel voor een effectieve behandeling. In dit artikel maak je kennis met twee typen acne – passieve en actieve – en leggen we de verschillen aan je uit. Uiteraard vertellen we je ook hoe je er vanaf komt. Lees je mee?
Passieve acne, wat is dat?
Laten we beginnen met passieve acne. Dit type acne wordt ook wel ‘inactieve’ of ‘rustende’ acne genoemd. Het zijn die mee-eters en onderhuidse witte bultjes die je huid een oneffen structuur geven. Passieve acne valt vaak minder op dan de rode, ontstoken bultjes van actieve acne. Dit betekent echter niet dat het geen aandacht verdient.
Het ontstaan van passieve acne
Dit type acne ontstaat als gevolg van verstopte poriën door een ophoping van onder andere talg en dode huidcellen. Passieve acne verminderen? Met een dagelijkse reinigingsroutine (de double-cleanse methode bijvoorbeeld, waarbij je de huid twee keer reinigt met kwalitatief goede producten en de juiste therapeutische producten kom je al een heel eind.
De betekenis van actieve acne
Je kunt echter ook last hebben van actieve acne. Actieve acne kenmerkt zich door ontstoken puistjes en cysten. Het is vaak pijnlijk en het valt meer op. Hoe deze onzuiverheden ontstaan? Door een combinatie van verschillende factoren. Overmatige talgproductie en bacteriële infecties bijvoorbeeld. Ook hormonen kunnen een rol spelen en genetische belasting.
Het verschil zit ‘m dus in de ontsteking. Actieve acne veroorzaakt roodheid en zwellingen, terwijl passieve acne meestal alleen de poriën verstopt, zonder ontsteking.
De behandeling van acne
Acne, daar wil je het liefst gisteren nog vanaf. Logisch. Daarvoor ben je bij Vital aan het juiste adres. Een behandeling tegen acne – zowel actief als passief – begint altijd met een grondige huidanalyse tijdens een persoonlijk intakegesprek. Daaruit volgt een op maat gemaakt behandelplan, afgestemd op jouw huidtype.
Actieve acne behandelen
Voeding kan een grote rol spelen bij het ontstaan van actieve acne. Daarom nemen we – na het intakegesprek – ook een voedselintolerantietest af. Deze test helpt triggerende voedingsstoffen te identificeren. Je start vervolgens met een detoxkuur en ondergaat verschillende behandelingen in de praktijk. Om jouw huid nóg beter te kunnen ondersteunen, bieden we ook producten aan voor thuisgebruik.
De resultaten? Die liegen er niet om. Jouw huid verbetert tot wel 95 procent. En dat zonder medicatie! Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan een vrijblijvend intakegesprek in en zet de eerste stap naar een prachtige, stralende huid.


