Roodheid in je gezicht verminderen? Ontdek onze tips

Je herkent het vast wel. Je maakt een blunder en je gezicht kleurt razendsnel rood. Of je hebt een gezonde, rode blos op je wangen na het sporten. Dit verdwijnt gelukkig vanzelf. Soms kan roodheid in je gezicht echter blijvend zijn. Dit wordt vaak als vervelend ervaren. Geen zorgen: er zijn verschillende manieren om dit te verminderen. Met deze tips doe je roodheid in je gezicht de das om. Lees je mee?

Oorzaken van roodheid in je gezicht

Roodheid in je gezicht wordt meestal veroorzaakt door bloed- en haarvaten die overactief zijn. Wanneer deze vaten uitzetten, veroorzaken ze rode vlekken. Dit kan gevoelig aanvoelen. De oorzaak van roodheid in je gezicht hangt dan ook vaak samen met een (over)gevoelige huid. De bekendste huidaandoeningen zijn couperose en rosacea, al liggen er ook vaak mildere factoren aan ten grondslag. Denk aan temperatuurwisselingen, emoties, UV-straling, hormonen, genetische factoren of overmatige blootstelling aan verontreinigende stoffen. Waar opgevlamde roodheid bij een ‘normale’ huid snel bijtrekt, blijft deze bij een gevoelige huid vaak langer hangen.

 

Roodheid in je gezicht: rosacea

Heb je naast een rood gezicht ook last van bultjes en zichtbare bloedvaatjes? Dan heb je misschien rosacea. Rosacea is een chronische huidaandoening die veel voorkomt. Vaak voelt de huid branderig aan en kan deze schilferen. Het komt met name voor op de wangen, neus, kin en het voorhoofd. Ook kun je last hebben van oogklachten zoals droge, zere en tranende ogen. Herken je deze symptomen en wil je graag je huid verbeteren? Wij helpen je graag met een rosacea behandeling.

De beste tips om roodheid in je gezicht te verminderen

Roodheid in je gezicht is heel vervelend. Er bestaat geen wondermiddeltje. Gelukkig zijn er wél een aantal laagdrempelige manieren om roodheid in je gezicht te verminderen en je natuurlijke glow een steuntje in de rug te geven. Deze tips helpen je.

 

1. Bescherm je huid met een SPF

Heb je last van roodheid in je gezicht? Gebruik dagelijks een SPF. Ja, ook als de zon niet schijnt. Een crème met SPF helpt niet alleen om je huid tegen de zon te beschermen. Het helpt ook om je huid te kalmeren en roodheid te verminderen. Kies hierbij het liefste voor een crème zonder oliën of vetten.

 

2. Leef zo gezond mogelijk

Rook niet, bijvoorbeeld. Roken kan de huid namelijk van binnenuit verstikken. Hierdoor vernauwen bloedvaten en kunnen zuurstof en voedingsstoffen de huid minder goed bereiken. Ook overmatig alcoholgebruik en bepaalde medicijnen (zelfs neusspray!) hebben uitdroging van de huid als effect. Dit maakt de huid gevoeliger waardoor roodheid kan ontstaan. Tot slot: slaap voldoende zodat je huid de kans krijgt om ’s nachts te herstellen.

 

3. Roodheid in je gezicht? Douche niet te warm

Kamp je met een rode huid? Sla de sauna een keertje over en probeer niet te lang en warm te douchen. Zeker niet boven de 43 graden. Door het hete water verdwijnen de natuurlijke oliën op je huid en wordt de bloedcirculatie bevordert. Ook opent het je bloedvaten. Het resultaat? Een rood gezicht.

4. Gebruik goede huidproducten

En met goed bedoelen we: hydraterend en mild. Hydraterende producten zijn nodig om de geïrriteerde huid te verzachten en de huidbarrière te herstellen om verder vochtverlies te voorkomen. Gebruik verder milde verzorgingsproducten die zo min mogelijk parfum of alcohol bevatten. Dit zijn ingrediënten die irritatie op de huid kunnen veroorzaken. Vermijd tevens make-up of reinigingsproducten met een hoge zuurgraad.

 

5. Laat je huid professioneel behandelen

Door ons, natuurlijk. Tijdens een intakegesprek met één van onze huidspecialisten bekijken we je huid en maken een behandelplan op maat. Vervolgens plannen we behandelingen die het beste bij je huid passen. Ook krijg je passende paramedische producten mee naar huis. Door ons vier stappenplan met zorg te doorlopen, realiseren wij een mooie huidverbetering zonder medicatie. Dus. Heb jij last van blijvende roodheid in je gezicht en wil je daar graag iets aan doen? Neem contact met ons op en we zien elkaar snel.

Download gratis 10 tips tegen acne
Tips tegen acne | Vital Acne Instituut