Alles wat je moet weten over voeding en acne

We vallen meteen met de deur in huis. Acne wordt niet veroorzaakt door voeding. Maar let op! Voeding kan wel de oorzaken van acne triggeren. Wanneer je intolerant bent voor een bepaalde voedingstof, resulteert dit in een onzuivere huid. Dus, heb je last van acne? Neem je voedingspatroon onder de loep. We praten je bij.

De oorzaken van acne

Acne is een verzamelnaam van verschillende huidaandoeningen waarbij puistjes ontstaan door ontstekingen van de talgklieren. Het is een complexe aandoening waarbij meerdere factoren een rol spelen. Denk aan hormonen, bacteriën, voeding, talgproductie en erfelijkheid.

Hoe zit het precies met voeding en acne?

Zoals we al vertelden kan voeding de oorzaken van acne triggeren. Het verschilt per persoon voor welke voedingstoffen je gevoelig bent en wat het effect precies is op je huid. Echter zijn er een aantal voedingstoffen die we regelmatig terugzien en bestempelen als triggers.

  • Dierlijke eiwitten, deze bevatten namelijk een hoog leucinegehalte. Dit heeft invloed op je lever.
  • Zuivelproducten of voedingswaarde met een hoge glycemische index (zoals suiker).
  • Snelle koolhydraten, deze hebben namelijk invloed op de vorming van de dode huidlaag.

Acne verminderen door voeding

Een passend voedingsadvies is essentieel bij de behandeling van acne. Start met een voedselintolerantie test en kom erachter voor welke voedingstoffen je gevoelig bent. In onze salon hebben wij de juiste, geavanceerde apparatuur. Hiermee meten we tot 117 soorten voedingsstoffen. Je hoeft vervolgens geen weken te wachten op de uitslag. Nee, binnen een half uur weet jij tot in detail voor welke voedingstoffen je gevoelig bent.

Het voedingsadvies is slechts één onderdeel van een acne behandeling. We raden je aan om na een voedselintolerantie test aan de slag te gaan met een persoonlijk behandelplan. Meer weten? Neem contact met ons op.

Download gratis 10 tips tegen acne
Tips tegen acne | Vital Acne Instituut