Wat te doen tegen zwarte puntjes op je neus? 5 tips

Zwarte puntjes, ook wel bekend als mee-eters, zijn een veelvoorkomend huidprobleem waar veel mensen mee te maken hebben. Ze verschijnen vaak op de neus en kunnen storend zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om van zwarte puntjes op je neus af te komen. In dit blogbericht delen we 5 tips. Lees je mee?

Wat zijn zwarte puntjes op je neus?

Zwarte puntjes op je neus ontstaan wanneer poriën verstopt raken door overtollig talg en dode huidcellen. In tegenstelling tot witte mee-eters, waarbij de porie gesloten blijft, zijn bij zwarte puntjes de poriën open. Blootstelling aan de lucht zorgt voor deze zwarte kleur.

Zwarte puntjes op je neus verwijderen: 5 tips

Zwarte puntjes op je neus kunnen hardnekkig zijn. Met de juiste aanpak kun je ze effectief bestrijden én voorkomen. We geven je 5 tips!

 1. Last van zwarte puntjes op je neus? Reinig je gezicht
  Een goede huidverzorgingsroutine is essentieel om mee-eters te voorkomen. Reinig je gezicht twee keer per dag (’s ochtends en ‘s avonds) met een milde reiniger om overtollige olie, vuil en make-up te verwijderen. Kies een reiniger die past bij je huidtype en vermijd agressieve producten. Deze kunnen je huid irriteren en de talgproductie verhogen.
 2. Gebruik exfoliërende producten
  Exfoliëren helpt om dode huidcellen te verwijderen die poriën verstoppen. Als je last hebt van zwarte puntjes op je neus, kan exfoliëren daarom helpen. Wij raden aan om te kiezen voor een zachte exfoliant. Daarnaast is het belangrijk om je huid niet te vaak te exfoliëren. Dit kan je huid uitdrogen en irriteren.

 3. Probeer een kleimasker om zwarte puntjes op je neus te verwijderen
  Kleimaskers kunnen helpen om overtollige olie en onzuiverheden uit je poriën te trekken. Om zwarte puntjes op je neus te verwijderen, kun je een kleimasker proberen. Gebruik dit één tot twee keer per week om je huid diep te reinigen. Bentonietklei en kaolienklei zijn populaire opties die effectief zijn tegen mee-eters.
 1. Knijp zwarte puntjes niet uit!
  Ook al is het heel verleidelijk… Het is belangrijk om zwarte puntjes op je neus niet uit te knijpen. Dit kan je huid beschadigen, leiden tot littekens én infecties veroorzaken. Ons advies is dus om er lekker vanaf te blijven. Wat je dan moet doen? Er tandpasta opsmeren of in de zon gaan zitten? Liever niet. Vaak maak je het alleen maar erger.

 2. Zwarte puntjes op je neus verwijderen: bezoek een huidspecialist
  Blijf je last houden van zwarte puntjes op je neus en wil je daar graag vanaf? Bezoek dan een huidspecialist. Vital staat voor je klaar. Wij behandelen en verwijderen de zwarte puntjes op je neus op de juiste manier. Zo voorkomen we langdurige klachten zoals acne en zelfs littekens. In slechts vier stappen verminderen wij jouw huidklachten tot wel 95%. Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Intake inplannen

Download gratis 10 tips tegen acne
Tips tegen acne | Vital Acne Instituut