Voedsel
intolerantie test

Verkeerde voeding is één van de grootste oorzaken van acne. Veel mensen zijn intolerant voor een bepaald soort voedsel zonder dit zelf te weten. Met een voedselintolerantie test stellen wij vast waar jij intolerant voor bent. Deze voedingsstoffen vermijd jij voorlopig. Heb je dan nooit meer last van acne als je deze voedingsstoffen weglaat? Helaas. Voor een stralende huid heb je – naast een test – nog wat meer nodig. Geen zorgen. Wij weten precies wat.

Intakegesprek

Voordat we een voedselintolerantie test afnemen, krijg je een gratis en vrijblijvend intakegesprek met één van onze huidspecialisten. Tijdens dit gesprek bekijken we je huid en bespreken we je klachten. Vervolgens testen we je op voedselintolerantie.

Voedselintolerantie test

We testen verschillende voedingsstoffen om erachter te komen waar je gevoelig voor bent. Deze voedingsstoffen laat je weg uit je voedingspatroon. We meten reacties door een energiepunt te zoeken op de meridianen, ook wel energiebanen genoemd. Dit doen we in de palm van je hand of naast de vingernagel.

Persoonlijk advies

Na de voedselintolerantie test bespreken we de uitkomst en stellen we een persoonlijk advies op voor de komende periode. Vanuit daar kijken we welke behandeling het beste bij je past. Zo weet jij precies wat je te wachten staat. Op naar een schone, stralende huid!

Voedselintolerantie test | Vital Acne Instituut

Wat is voedselintolerantie?

Een voedselintolerantie ontstaat wanneer je lichaam niet voldoende stoffen (enzymen) aanmaakt om voedingsstoffen op te nemen of te verteren. Vaak wordt dit verward met een voedselallergie. Dit is echter niet hetzelfde. Bij een allergie is je afweersysteem ‘in de war’ en reageert het op één of meerdere stoffen in voeding. Je afweersysteem denkt in dat geval dat het voedingsmiddel een schadelijke stof is en maakt antistoffen aan. De eerstvolgende keer dat jij die stoffen weer tot je neemt, ontstaat er een allergische reactie.

Bij een voedselintolerantie speelt je afweersysteem geen rol. Je lichaam reageert bepaalde bestanddelen die in voedingsstoffen zitten. Doordat deze bestanddelen niet opgenomen of verteerd worden, krijg je last van bepaalde klachten. Eén van die klachten is een onzuivere huid.

“Keep your food, skin and thoughts clean.”

Voedselintolerantie test | Vital Acne Instituut

Voedselintolerantie test bij Vital

Tijdens een voedselintolerantie test in onze salon maken wij gebruik van geavanceerde apparatuur. Zo krijgen we inzicht in hoe jouw huid reageert op bepaalde voedingsstoffen. We zijn in staat om 117 verschillende soorten voedingsstoffen te meten. Of je dan weken moet wachten op de uitslag? Nee. Binnen een half uur weet jij tot in detail voor welke voedingsstoffen je (over)gevoelig bent.

Vervolgens bespreken we samen de uitslag en stellen we een persoonlijk behandelplan op. De komende periode ga je de voedingsstoffen waar je intolerant voor bent vermijden. Daarbij krijg je een ontgiftingskuur. Hiermee worden alle afvalstoffen die nog in je lichaam zitten verwijderd. Deze kuur duurt in totaal 7 weken (51 dagen). Zo reinigen en remineraliseren we je lichaam en herstellen we het evenwicht.

Stappenplan

Voedselintolerantie test
Lees meer Lees minder

Bij de test meten we 117 voedingstoffen en komen we er binnen een half uur achter voor welke stoffen je intolerant bent.

Persoonlijk advies
Lees meer Lees minder

We stellen een persoonlijk advies op welke voedingstoffen je de komende periode gaat vermijden.

Detox kuur
Lees meer Lees minder

Een detox kuur bestaat uit een zeewierkuur met een drievoudige werking: reinigen, remineraliseren en het herstellen van het evenwicht.

Vervolg van de behandeling
Lees meer Lees minder

Afhankelijk van het soort huidprobleem dat je hebt volgen er een aantal huidbehandelingen bij ons in de salon.

Voedselintolerantie test | Vital Acne Instituut

Wat komt er na de voedselintolerantie test?

Na de voedselintolerantie test stopt het niet. Afhankelijk van jouw huidprobleem krijg je een aantal behandelingen bij ons in de salon. Deze bespreken we al tijdens je intakegesprek. Onze acnetherapeut focust zich op jouw huid, verwijdert onzuiverheden en maakt je huid vrij van acne. Ook krijg je de juiste paramedische producten mee naar huis en geven we je advies. Zo is én blijft jouw huid stralend.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn? Dat is afhankelijk van de ernst van je huidprobleem. Iedere huid is immers anders. We kijken per persoon hoeveel behandelingen er precies nodig zijn. Onze tip: kijk eens naar de polis van je zorgverzekering. In veel gevallen worden deze behandelingen (deels) vergoed.

” Vóór Vital, struggelde ik veel met acne. ik probeerde van alles, maar het bleef terugkomen. Bij Vital ging het verder dan alleen een behandeling. Door te testen op mijn intoleranties, fijne producten en de geweldige behandelingen, heb ik mijn huid eindelijk onder controle! Ik ben Vital eeuwig dankbaar! “

- Jacinta

‘Mijn huid is ontzettend opgeknapt sinds ik bij Vital kom.’’

- Tim

Plan een gesprek in

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek met ons in. We helpen je graag.

    Download gratis 10 tips tegen acne
    Tips tegen acne | Vital Acne Instituut