LITTEKEN
BEHANDELING

Litteken behandeling op maat

Voordat we starten met de litteken behandeling krijg je een gratis en vrijblijvend intakegesprek met één van onze specialisten. Je huid wordt onder de loep genomen en er wordt een behandelplan opgesteld. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

Specialistische behandelmethoden

Afhankelijk van hoe rood, hoeveel pigmentvlekken en de diepte van de littekens bepalen we welke (combinatie) behandeling bij jou past. Onze specialisten voorzien in needling behandelingen met een Dermapen™ en diverse soorten peelings.

De juiste nazorg voor je huid

Om het effect van de behandeling vast te houden adviseren we om thuis gebruik te maken van de juiste paramedische producten. Hiermee realiseer je een verdere verbetering van je huid. En dat is wat je wilt, toch? Onze specialisten vertellen je precies welke producten bij jouw huidtype passen.

Litteken behandeling | Vital Acne Instituut

Het ontstaan van acne littekens

Acne komt ontzettend vaak voor. Helaas laat acne – vooral bij de ernstige varianten – vaak littekenvorming achter. Ook door puistjes zelf uit te knijpen, te krabben of pulken ontstaan littekens. Regelmatig zien we dat hoe ernstiger en langer het ontstekingsproces bij acne verloopt, hoe groter de kans is op littekens. Op de lange termijn leiden acne ontstekingen niet alleen tot schade aan de talgklieren maar ook aan bindweefselcellen, collageen, elastine en bloedvaatjes.

De afgelopen 40 jaar hebben wij ontzettend veel mensen geholpen bij de behandeling van littekenvorming. Iedereen is uniek, maar heeft hetzelfde doel: een stralende huid. Onze behandelingen realiseren dat.

“Filters are great, but great skin is better.”

Litteken behandeling | Vital Acne Instituut

Soorten litteken behandelingen

Afhankelijk van de roodheid van de littekens, de hoeveelheid pigmentvlekken en de diepte van de littekens wordt er een litteken behandeling samengesteld. Er zijn needling behandeling met de Dermapen™ en diverse soorten peelings. Onze specialisten voeren verschillende (combinatie)behandelingen uit om de acne littekens te verminderen. Het aantal behandelingen dat hiervoor nodig is, is afhankelijk van de ernst van de littekens.

Stappenplan

Analyse van de huid
Lees meer Lees minder

We starten met een analyse van je huid. Hierbij worden de littekens van dichtbij bekeken en voorzien we je van een eerste advies.

Het behandelplan
Lees meer Lees minder

Om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken stellen we een behandelplan specifiek voor jouw huid op.

Litteken behandeling
Lees meer Lees minder

De littekens worden behandeld door middel van needling behandelingen met een Dermapen™ en/of diverse soorten peelings.

Producten
Lees meer Lees minder

Na de behandeling krijg je de juiste paramedische producten mee naar huis om verdere verbetering van je huid te bevorderen.

Dermapen™ | Vital Acne Instituut

Needling behandeling met een Dermapen™

Wanneer je last hebt van grove of oude littekens raden wij de behandeling met de Dermapen™ aan. De Dermapen™ maakt gebruik van kleine, vibrerende naaldjes die minuscule kanaaltjes in de huid maken. Het zorgt ervoor dat de huid zich snel op een natuurlijke manier herstelt. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen versnelt en de opname van producten verbetert.

De behandeling met een Dermapen™ is een veilige, effectieve en pijnloze behandeling. Omdat de naalddiepte verstelbaar is, zijn behandelingen volledig aan te passen op de behoefte van de huid. De Dermapen™ is zo geavanceerd dat zelfs moeilijk te bereiken plekken – zoals huid rondom de ogen, lippen en neus – goed te bereiken zijn.

Huidverbetering | Vital Acne Instituut

Peelings

Een andere mogelijkheid om littekens te behandelen is een peeling. Een peeling zorgt ervoor dat de bovenste “dode” huidlaag in een versnelt tempo afschilfert zodat er een nieuwe, gladde huid ontstaat. Onze specialisten stellen door middel van verschillende ingrediënten een peeling samen die precies past bij jouw huid. Hoe sterker de peeling, hoe dieper en intensiever de werking. Peelings helpen tegen roodheden, anti-aging, vlekjes en het oppeppen van de vitaliteit van de huid.

” Vóór Vital, struggelde ik veel met acne. ik probeerde van alles, maar het bleef terugkomen. Bij Vital ging het verder dan alleen een behandeling. Door te testen op mijn intoleranties, fijne producten en de geweldige behandelingen, heb ik mijn huid eindelijk onder controle! Ik ben Vital eeuwig dankbaar! “

- Jacinta

‘Mijn huid is ontzettend opgeknapt sinds ik bij Vital kom.’’

- Tim

Plan een gesprek in

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek met ons in. We helpen je graag.

    Download gratis 10 tips tegen acne
    Tips tegen acne | Vital Acne Instituut