LITTEKEN
BEHANDELING

Littekens vertellen je verhaal. En geven je vaak een onzeker gevoel. Dat begrijpen we. Wij helpen je daarom graag met een litteken behandeling op maat. Van complex brandwond litteken tot hypertrofisch litteken, van acne litteken tot striae. En alles daartussenin. Onze specialisten nemen je litteken(s) onder de loep en stellen een persoonlijk behandelplan voor je op. Je littekens vormen misschien je verleden. Ze hoeven niet je toekomst te zijn.

Litteken behandeling op maat

Voordat we starten met de litteken behandeling, krijg je een gratis en vrijblijvend intakegesprek met één van onze huidspecialisten. We nemen je huid en litteken onder de loep en stellen een behandelplan op. Zo weet jij precies wat je te wachten staat.

Specialistisch behandelplan

Afhankelijk van de roodheid, hoeveelheid pigmentvlekken en de diepte van de littekens bepalen we welke litteken behandeling het beste bij je huid past. Dit kunnen needling behandelingen met een Dermapen™ en diverse soorten peelings zijn.

De juiste nazorg voor je huid

Om het effect van de litteken behandeling vast te houden, adviseren wij om thuis gebruik te maken van de juiste paramedische producten. Hiermee realiseer je een verdere verbetering van je huid. Onze specialisten vertellen je precies welke producten bij je huid passen.

De behandeling van verschillende soorten littekens

Onze huidspecialisten behandelen dagelijks mensen met verschillende soorten littekens. Misschien heb je wel een “simpel” litteken die is ontstaan na een val. Een complex brandwond litteken na een verbranding. Of een keloïd litteken na een insectenbeet of operatie. Waar je ook last van hebt: Vital staat voor je klaar. Tijdens het gratis intakegesprek bekijken we je litteken. We geven je een realistisch beeld van de litteken behandeling en het verwachte resultaat. Misschien zit er achter je litteken wel veel emotionele bagage, waardoor het moeilijk is om hierover te praten. Wij luisteren zo goed mogelijk naar je verhaal en steunen je in het proces. Uiteindelijk streven we samen naar hetzelfde doel: een stralende huid.

“Filters are great, but great skin is better.”

Litteken behandeling | Vital Acne Instituut

Acne littekens behandelen

Acne komt ontzettend veel voor. Helaas laat acne – vooral bij de ernstige varianten – vaak littekens achter. Ook zelf puistjes uitknijpen, krabben of pulken behoren tot de oorzaken van littekenvorming. Acne littekens zijn dan ook één van de meest voorkomende soorten littekens. Vaak zien we: hoe ernstiger en langer het ontstekingsproces bij acne; hoe groter de kans op littekens. Op de lange termijn leiden acne ontstekingen niet alleen tot schade aan de talgklieren, maar ook aan bindweefselcellen, collageen, elastine en bloedvaatjes.

Als je last hebt van acne littekens denk je misschien: dit komt nooit meer goed. Geen zorgen. Wij helpen mensen al meer dan 40 jaar met persoonlijke litteken behandelingen. Je kunt bij ons terecht voor verschillende soorten behandelingen om je acne littekens te verminderen.

Litteken behandeling | Vital Acne Instituut

Soorten litteken behandelingen

Bij Vital bieden we verschillende soorten litteken behandelingen aan. Onze specialisten bekijken je huid en stellen een persoonlijke behandeling op die het beste past bij je huid. Dit is afhankelijk van een aantal zaken:

  • Roodheid van de littekens
  • Hoeveelheid pigmentvlekken in de huid
  • Diepte van de littekens

Nadat we je huid goed hebben bekeken, stellen we het behandelplan op. Deze kan bestaan uit een needling behandeling met een Dermapen™ en verschillende soorten peelings. Onze specialisten voeren verschillende behandelingen uit om de littekens te verminderen. Het aantal behandelingen dat hiervoor nodig is, is afhankelijk van de ernst van de littekens. Dit is dus heel persoonlijk.

Stappenplan

Analyse van de huid
Lees meer Lees minder

We starten met een analyse van je huid. Hierbij worden de littekens van dichtbij bekeken en voorzien we je van een eerste advies.

Het behandelplan
Lees meer Lees minder

Om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken stellen we een behandelplan specifiek voor jouw huid op.

Litteken behandeling
Lees meer Lees minder

De littekens worden behandeld door middel van needling behandelingen met een Dermapen™ en/of diverse soorten peelings.

Producten
Lees meer Lees minder

Na de behandeling krijg je de juiste paramedische producten mee naar huis om verdere verbetering van je huid te bevorderen.

Dermapen™ | Vital Acne Instituut

Needling behandeling met een Dermapen™

Heb je last van grove of oude littekens? Dan raden wij vaak een needling behandeling met de Dermapen™ aan. Een Dermapen™ maakt gebruik van kleine, vibrerende naaldjes. Deze maken minuscule kanaaltjes in je huid. Dit zorgt ervoor dat je huid zich snel en op een natuurlijke manier herstelt. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen versneld en de opname van (huid)producten verbeterd. Dit alles heeft een positieve invloed op je litteken(s).

Een needling behandeling met een Dermapen™ is veilig, effectief en pijnloos. Omdat de naalddiepte verstelbaar is, zijn de behandelingen volledig aan te passen op de behoefte van jouw huid. De Dermapen™ is zo geavanceerd dat zelfs moeilijk te bereiken plekken – denk aan huid rondom de ogen, lippen en neus – goed te bereiken zijn. Wij hebben al veel mooie resultaten met deze behandelingen bereikt. Dat doen we ook graag voor jou.

Peelings

Een andere manier om littekens te behandelen, is een peeling. Een peeling zorgt ervoor dat de bovenste “dode” huidlaag in een versneld tempo afschilfert. Zo ontstaat er een nieuwe, gladde huid. Onze specialisten stellen middels verschillende ingrediënten een peeling samen die precies bij jouw huid past. Hoe sterker de peeling; hoe dieper en intensiever de werking. Peelings helpen tegen roodheden, anti-aging, vlekjes en het oppeppen van de huid.

Kun je zelf iets tegen littekens doen?

De beste manier om littekens te verminderen, is een persoonlijke behandeling. Er zijn wel bepaalde producten die je huid nog verder verbeteren. Deze geven wij je na een behandeling mee naar huis. Verder is het een slim idee om je litteken(s) te beschermen tegen UV licht. Vermijd daarnaast rekken van de huid én zorg ervoor dat je huid schoon blijft. Tijdens een litteken behandeling vertellen we je alles. Tot snel.

” Vóór Vital, struggelde ik veel met acne. ik probeerde van alles, maar het bleef terugkomen. Bij Vital ging het verder dan alleen een behandeling. Door te testen op mijn intoleranties, fijne producten en de geweldige behandelingen, heb ik mijn huid eindelijk onder controle! Ik ben Vital eeuwig dankbaar! “

- Jacinta

‘Mijn huid is ontzettend opgeknapt sinds ik bij Vital kom.’’

- Tim

Plan een gesprek in

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek met ons in. We helpen je graag.

    Download gratis 10 tips tegen acne
    Tips tegen acne | Vital Acne Instituut