Werkt collageen poeder tegen rimpels?

Hét wondermiddel tegen rimpels: collageen poeder. Veel influencers en BN’ers zijn – net als wij – volledig overtuigd van de werking. Perfect voor een strakke, jonge huid. Maar wat is collageen precies? En wat doet het voor je huid en lichaam? We vertellen je alles. Lees je mee?

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit. Het bevindt zich vrijwel overal in ons lichaam. Denk aan botten, spieren, gewrichten en pezen. Ook onze huid bestaat voor 80% uit collageen. Hoe ouder je wordt; hoe minder je produceert. Het resultaat? Een slappere en dunnere huid. Onderzoek toont aan dat collageen rimpels vermindert én voorkomt. Collageen poeder is dus niet voor niets ontzettend populair.

Hoeveelheid collageen in je huid verhogen

Er zijn verschillende manieren om de hoeveelheid collageen in je huid te verhogen. De ene efficiënter dan de andere. Velen smeren het op de huid in de vorm van een crème. Collageen van binnenuit zorgt voor stevigheid en soepelheid van de huid. Onze voorkeur? Collageen poeder.

Collageen: poeder versus pil

Waarom poeder beter werkt dan een pil? Allereerst omdat je lichaam het sneller opneemt. Het poeder is namelijk afgebroken in kleinere deeltjes dan een pil. Hierdoor zie je snel resultaat. Daarnaast is het gemakkelijk te mengen. Bijvoorbeeld met water, thee, yoghurt of zelfs soep. Zo kies je zelf welke manier van mengen het beste bij je past.

Wat doet een collageen poeder voor je huid?

Zowel je huid als lichaam profiteert ervan. De voordelen op een rij:

  • Het werkt hydraterend en verstevigend
  • Minder rimpelvorming
  • Nagels, haar, pezen en botten worden sterker
  • Verbeterde spijsvertering
  • Sneller herstel na intensief sporten
  • Verbeterde spierkracht
  • Verminderende gewrichtspijnen
  • Het werkt als antioxidant

Het beste collageen poeder

Het poeder waar wij mee werken bestaat uit maar liefst 21 ingrediënten. Het houdt een gezonde en vitale huid in stand, versterkt de huid van binnenuit én draagt bij aan de vorming van collageen. En het is nog te koop ook, via ons. Interesse? Neem contact met ons op.

Rimpels voorkomen

Voor het beste resultaat raden we een combinatie van collageen poeder en een persoonlijke anti aging behandeling aan. Nazorg – in de vorm van poeder en producten voor thuisgebruik – is minstens zo belangrijk als de behandeling zelf. Je behaalt een huidverbetering van 35 tot 40%!

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? We brengen het graag in kaart.

Download gratis 10 tips tegen acne
Tips tegen acne | Vital Acne Instituut