Een goede skincare routine in 4 stappen

Het is heel belangrijk om je huid goed te verzorgen. Dat weet jij als geen ander. Een huidverzorgingsroutine vormt de basis van een gezonde huid. Maar hoe ziet een goede skincare routine er precies uit? Dat vertellen we je in dit blogbericht. Lees snel verder.

Wat is een skincare routine precies?

Een skincare routine is een dagelijkse reeks van stappen en producten die gebruikt worden om je huid te verzorgen en verbeteren. Door ’s ochtends en ’s avonds een goede huidverzorgingsroutine te volgen, zorg je ervoor dat je huid beschermd en gehydrateerd blijft. Het vormt dan ook de basis van een gezonde en stralende huid.

 

De stappen van een skincare routine

Een goede skincare routine is heel belangrijk. Onthoud hierbij wel dat elke huid en dus elke verzorgingsroutine anders is. Het is daarom belangrijk om producten te gebruiken die zijn afgestemd op je huid(type). Elke huid is immers uniek en heeft verschillende behoeften. Wij geven je hier graag advies over. In de basis omvat een skincare routine de volgende vier stappen.

 

Stap 1 van je skincare routine: reinigen

De eerste stap in elke skincare routine is het reinigen van je huid. Het is belangrijk om dit zowel in de ochtend als avond te doen. Door je huid te reinigen verwijder je vuil, talg, zweet en make-up van je gezicht. Zo voorkom je dat je poriën verstopt raken. Er zijn verschillende soorten reinigers beschikbaar. Kies een reiniger die past bij jouw huidtype. Wij raden hierbij aan om een wasgel te gebruiken en geen reinigingsmelk.

Stap 2: corrigeren

De volgende stap van een huidverzorgingsroutine is corrigeren. Waarvan? Denk aan puistjes, fijne lijntjes en pigmentatie. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een exfoliant gebruiken. Deze verwijdert dode huidcellen, ontstopt poriën en vermindert ontstekingen. Kies hiervoor een product dat past bij je huid(problemen). Zo behaal je de beste resultaten en laat je je huid weer stralen.

 

 

Stap 3 van een huidverzorgingsroutine: hydrateren

De derde stap is hydratatie. Om je huid te voeden is het belangrijk om deze goed te hydrateren. Dit is belangrijk omdat je hiermee zorgt dat je huid vocht vasthoudt. Zo wordt je huid zacht en soepel.

Er zijn verschillende soorten hydraterende producten beschikbaar, zoals moisturizers, crèmes en oliën. Deze zitten vol met antioxidanten en huidherstellende ingrediënten voor een gezonde huid. Kies een product dat past bij je huidtype en gebruik het dagelijks, zowel ’s ochtends als ’s avonds.

 

Stap 4: beschermen

De vierde en laatste stap van een skincare routine is het beschermen van je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals zonlicht. Zo voorkom je dat je huid beschadigd raakt en vroegtijdig verouderd. Gebruik minimaal SPF 30 om je huid te beschermen en breng het aan voordat je naar buiten gaat. Ook in de winter. Zonneschade is zo opgelopen en daar kom je niet zomaar vanaf.

Een skincare routine op maat

Heb je last van huidproblemen en wil je hier graag vanaf? Dan helpen wij je graag met een behandeling op maat. Hierbij geven we je ook gratis en vrijblijvend een passend huidadvies voor een goede skincare routine. Samen zorgen we ervoor dat jij een stralende huid krijgt.

Download gratis 10 tips tegen acne
Tips tegen acne | Vital Acne Instituut